Přistavěné balkóny (Zdroj: 7points) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

„Mít tak vlastní balkon nebo lodžii.“ O něčem takovém sní snad každý, kdo bydlí v bytě, u kterého podobný prostor chybí. Neznamená to ale, že to tak musí zůstat. Lodžii a balkón si můžete i přistavět!

S vlastní lodžií získáte možnost vyjít na čerstvý vzduch, kdykoliv chcete. A užít si na něm třeba odpolední siestu u kávy nebo posezení s přáteli u vína.

Navíc se nemusíte bát, že k vašemu bytu přibude jen pár desítek čtverečních centimetrů. Dodavatelé vám přistaví lodžii podle vašich představ.

„Například u betonových lodžií je typická hloubka 140 cm. Můžete si tak na ní vytvořit příjemné posezení nebo třeba zimní zahradu,“ říká majitel firmy 7points Marek Hirš.

Zvolte si mezi betonovou a ocelovou konstrukcí

Vybrat si můžete ze dvou variant:

První možnost je díky svému materiálu vhodná hlavně pro paneláky. Je totiž z betonových dílců, a proto vypadá, jako by byla součástí domu už od jeho výstavby.

Ocelová konstrukce se zase dokáže přizpůsobit jak historickým stavbám, tak moderním budovám. Hodí se proto prakticky k jakémukoliv domu.

Vyberete si tvar i barvu

Ocelová konstrukce má tu výhodu, že nejste odkázáni jen na klasický obdélníkový tvar. Můžete tak mít třeba půlkruhovou lodžii.

Záleží jen na tom, co se k vašemu domu nejvíc hodí.

Navíc se vašim požadavkům přizpůsobí také barevně.

Ocelová konstrukce nabízí řadu možností. Dokáže se tak přizpůsobit nejrůznějším budovám. (Zdroj: 7points)
Ocelová konstrukce nabízí řadu možností. Dokáže se tak přizpůsobit nejrůznějším budovám. (Zdroj: 7points)

Nezapomeňte na doplňky

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, nezapomeňte také na vhodné doplňky. Kromě nepostradatelného balkonového zábradlí se vyplatí přidat také rámové či bezrámové zasklení. Díky němu bude vaše lodžie chráněná nejen před venkovním hlukem, ale také před:

  • prachem
  • pylem
  • deštěm
  • sněhem
  • padajícím listím
  • a dalšími nečistotami

Zároveň budete mít větší soukromí. A dokonce i v zimě si užijete příjemné posezení.

Skleněná křídla přitom kdykoliv odsunete do stran a snadno tak vyvětráte.

Zasklení doporučujeme doplnit také o venkovní zastínění, které vás v létě ochrání před ostrými slunečními paprsky. Sami si navíc vyberete nejen barvu, ale i typ zastínění. A přizpůsobíte ho tak dalším oknům.

K lodžii se vyplatí přidat i celkové zasklení a zastínění. Díky tomu vám na ní bude vždy příjemně. (Zdroj: 7points)
K lodžii se vyplatí přidat i celkové zasklení a zastínění. Díky tomu vám na ní bude vždy příjemně. (Zdroj: 7points)

Hledejte ověřené firmy

Jakmile máte jasno v tom, jak bude vaše lodžie velká a co všechno na ní nesmí chybět, stačí jen vybrat dodavatele, který se o vše postará.

A jak poznat toho pravého? Spoléhejte na zkušené a prověřené společnosti. Máte tak jistotu, že práce budou hotové včas, kvalitně a vše bude dobře vypadat.

Kvalitní firmy vám navíc nabídnou i nadstandardní služby. Například už zmíněná firma 7points se postará nejen o samotnou přístavbu lodžie, ale také o vyřízení stavebního povolení. A pomůže vám i s další potřebnou administrativou nebo například s financováním stavby.

V oboru se navíc pohybuje už více než 10 let, a tak má zkušenosti s různými typy domů. I díky tomu získáte pohodlnější bydlení prakticky bez starostí!